Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milliárdok a múltból
  2010-12-10 19:45:44, péntek
 
  Milliárdok a múltból

2008. június 17. kedd, 15:47 Magyar Sors Online


ImageOlyan időket élünk, amikor amerikai ügyvédek pere­ket indítanak a Volkswagen és más német nagyipari cé­gek ellen, melyeknek alapját a második világháború ide­jén végeztetett zsidó rabszolgamunka képezi. A Volks­wagen Rt. még tavaly (1998. szerk!) bejelentette egy 12 millió dolláros alap létrehozását, amely a túlélő munkások anyagi kár­pótlására szolgálna. A cégek többsége elismeri, hogy használtak zsidó munkásokat Hitler idején, de továbbra is visszautasítanak minden felelősséget. Ezzel együtt ta­valy olyan per vette kezdetét, amely ezektől a vállalatok­tól az akkoriban zsidó munkából befolyt profitjukat szeretné visszaszerezni.

Az írás jogvédelem alatt áll, csak 2-3 bekezdés másolható, a teljes írás megtekintéséhez szigorúan meg kell adni a forrás elérhetőségét!

A Volkswagen vezetősége szerint a világon 1500-2000 kényszermunkás még mindig életben lehet, ezért a 12 milliós alap a részükről elegendőnek tűnik. Azóta sok minden változott, hiszen a három legnagyobb svájci bank közel 1,25 milliárd dolláros megállapodást kötött a zsidó szervezetekkel a holocaust áldozatainak eddig vis­sza nem adott arany és pénz okán. A nyomás tehát to­vább nő, és ezen fellelkesedve, New Yorkban és Mün­chenben ügyvédek egy csoportja beperelte az összes né­met autógyárat, beleértve a BMW-t, a Daimler-Benz-et, sőt elektronikai cégeket, például a Siemens, acélgyára­kat, a Kruppot, és a különböző vegyi üzemeket.

Ez persze nem fogja a Volkswagent felmenteni a jogi felelősség alól - mondta Ábrahám Cooper rabbi, a Si­mon Wiesenthal Zsidójogi Szervezet dékánja Los Ange­lesben, aki aktív szerepet töltött be a svájci bankok elle­ni jogi eljárásban, és a zsidó munkaügyhöz is közel áll.

Újabban a cégek pénzalapot képzelnek el, amelyben erre a célra az érintettek többen is befizetnének. A né­met nép és a politikusok nagy része azonban ellenzi mindezt, mondván: a második világháború befejezése óta Németország már több mint 60 milliárd dollárt fize­tett ki a zsidó perekre, illetve Izraelnek.

Felesleges a kérdés, hogy tudniillik mi köze ezekhez az előzményekhez Magyarországnak. Magyarázkodás he­lyett álljon itt néhány idézet abból az emlékeztetőből, amely 1998. július 23-án készült Budapesten. A megbe­szélés résztvevői között volt Bakos Lajos, Feldmayer Pé­ter, Hutás Imre. Zoltai Gusztáv Budapestről, míg Frank­furtból Brozik, New Yorkból pedig Jahoda urak. Az emlékeztető szerint már 1952 óta tárgyalnak a német kormánnyal a zsidók kárpótlásáról. Ezek, a Nyugaton élők esetében, sikerrel zárultak, de a Hallstein-doktrína miatt a németek a szocialista országokban élő zsidók kárpótlásától elzárkóztak. Az 1989-es esztendő új hely­zetet teremtett, a kommunizmusnak vége, eljött az esély a pénzbeni kárpótlásra. Újabb eredményt, értek e!, ami­kor a magyar-osztrák határ menti munkaszolgálatos-tá-borokat is sikerült felvetetni a koncentrációs táborok jegyzékére. Az ukrajnai és munkaszolgálatról tovább tárgyalnak. Aggasztó azonban, hogy, idézem: ,,A német kormány meg van ijedve, mivel Görögország jelentős kártérítést követel egy lerombolt faluért. Attól félnek, liogy majd Ukrajna, Fehéroroszország, Oroszország és mások is hasonló követeléssel állnak elő."

A fentiekkel kapcsolatban Feldmayer Péter a következőképpen összegezte a hitközségek álláspontját:

,,A stratégia az, hogy valamennyi, 1945. május 9. előtt született zsidó holokauszt-túlélő, és mint ilyen, kárpót­lást kell hogy kapjon. Ez független attól, hol és milyen formában szenvedte el az üldöztetést. A taktika az, hogy a németek által diktált és általunk, elfogadott feltételek alapján, a már most is jogosultak minél előbb, azonnal részesüljenek életjáradékban. A stratégiai célok nem hátráltathatják ezt a folyamatot."

Abban is egyetértettek, hogy 1944. március 19-étől minden felelősség a német kormányt terheli, függetle­nül attól, hogy ki követte el a zsidókkal azt, amit elköve­tett: ,,a magyar bábkormány, a csendőrség, az SS, vagy már német és magyar nácik".

Az emlékeztető azt is leszögezi: ,,A magyar zsidóság történelmi szerepe óriási. A 600 ezer áldozatot követelő iszonyú népirtás után, 120 ezres népességével, köztük 18 ezer túlélővel, ma is Európa egyik legnagyobb zsidó po­pulációja. Itt nem alkalmazhatók azok a módszerek, amik esetleg megfelelnek azokban az országokban, ahol néhány tíz vagy száz túlélő van." Helyteleníti, hogy a ma­gyar túlélők ügyét olyan személy vagy személyek intéz­zék, akik már több évtizede felvették a jelentős egyszeri juttatást, és azóta is rendszeresen kapják a Magyarorszá­gon élő áldozatokra váró életjáradék dupláját. Ezzel kapcsolatban Text Pál, a téma ismerője állítja, csak 80-100 ezer zsidó él hazánkban. A túlélők pedig 4-5 ez­ren lehetnek.

Az átlagosnál nagyobb jelentőségnek megfelelően ma hazánkban több helyen is folyik a bejelentkezés, a gettó, a tábori elhelyezés, vagy a kényszermunka visszamenőleges igazolása abban a reményben, hogy a németek fizetnek. Az egyikben, nevezzük irodának, középkorú úr végzi el a gépelést, és az idegen nyelvre fordítást betűnként 1,50 forintért. Kérésére sem a nevét, sem a cí­mét, sőt a helyiségre utaló megjegyzést sem szabad elír­nom. Elmondása szerint eddig csak ő több mint 2000 je­lentkezést regisztrált. Olykor segít azoknak, akik nem tudják a helyes mondandót, azért, hogy lehetőleg ők is eséllyel indulhassanak. Kifejezetten érződik rajta, meny­nyire nem örül annak, hogy tevékenységéről tudomást szereztem. Azt elismeri, hogy a beadványokat stilizálni és kiegészíteni kell, néha többel, mint amennyit az igaz­ság még elviselne. Tudomása szerint azok kérhetnek négy évig havi 250 márkát, akik igazolni tudnak fél év kényszermunkát valamely német gyárban vagy tábor­ban, vagy összesen 18 hónap munkát, gettót, illetve kon­centrációs tábori elhelyezést. Izraelben és az USA-ban ez az összeg 500 márka/hó, melyet 3 évre visszamenőleg fizetnek ki. (Van zsidó például Magyarországon, és van még zsidóbb, lásd Izrael.)

Emberem azt sem tartja kizártnak, hogy bizonyos kö­rök újsághirdetések útján kérik az újabb jelentkezőket és azok adatait. Akadnak, akik regényekben olvasott tör­téneteket és adatokat is bedobnak. Számítása szerint már eddig a valódi jogosultak többszöröse jelentkezett nála. Az igénylők zöme 1930 és 1952 között született. Kö­zülük sokan életkoruk miatt egyszerűen nem dolgozhat­tak, vagy nem is lehettek fogva tartottak Németországban. Most pedig idézet néhány kárpótlás reményében beadott igazoló kérelemből:

,,Zs.T.: Engem a megszállás után, 1944-ben, gy-i laká­somból hurcoltak el, április közepén és felvittek Buda­pestre. Később vittek Auschwitcba, ahol kézi gépeket gyártottunk. 1945. május 2.-án lettem felszabadítva, na­gyon beteg voltam, 28 kilóra lefogytam. Rögtön egy kór­házba kerültem, és valamicskét javultam. 1945. július vé­gén indultam haza. Tetoválási szám: B 80005.

F.A.: 1944. április 5-étől kellett a sárga csillagot visel­nem. Május elsején kellett gettóba költöznöm. Innen 1944. VII. l-jén vittek egy vagonban Auschwitzba az 5/B blokkba. 1944 VIII. 15-én dr. Mengele munkára szemelt ki és akkor engem Allendorfba vittek át, ahol a Dynamit

Nobel AG számára ágyúlőszereket gyártottunk. 1945. III. 25-én a lágert kiürítették, és III. 31.-én az első amerikai páncélosegység Hombergben szabadított fel bennünket. Fogolyszám: 23573.

H. J. G.: 1944. VI. 13-án a csendőrség vitt el B-ből a gyűjtőhelyre. Onnan egy hónappal később marhavagon­ban Strasshofba, vittek. Együtt a szüleimmel érkeztem a Bécs melletti táborba, ahol földgázvezetéken dolgoztam. A lágerparancsnokot Iván Angelemnek hívták. 1945. IV. 29-én szabadítottak fel, és Csehszlovákián keresztül jöt­tem haza. A szüleim meghaltak, a fiútestvérem szintén. Többször operáltak. Most egyedül élek és szükségem van a kárpótlásra.

Z. B.: 1944. április elején munkaszolgálatra hívtak be, és Csillaghegyre vittek egy gyárba a Bécsi utcában. Vezetőnket Hidegkúti Nándornak hívták. Az egységem Csillaghegyről a Dunántúlra ment, ahol erődítményeket és tankcsapdákat építettünk. Onnan Németországba szállítottak, ahonnan megszöktem és Pestre mentem az anyám unokatestvéréhez, aki gondoskodott hamis papí­rokról. Ezekkel bujkáltam a P. utca 6. szám alatt. Észre­vettek, letartóztattak a lakásban, és a Bérkocsis utcába vittek. Innen Németországba deportáltak."

image

A koncentrációs tábort megjártak esetében sokszor áll a bejelentőlapokon bizonyítékként a partizánszövetség vagy az antifasiszták szövetségének igazoló pecsétje, jóllehet, a tanúk közül sem élhetnek már sokan. Mégis, ha, arra gondol az ember, hogy például a nyugdíjas éve­it gyűjtögető polgár számára is adott olykor a vasút, a gépgyár, vagy a tsz igazoló pecsétet, akkor nincs min csodálkozni. Amíg a tanúk egyik esetben aktivisták, ad­dig a másik esetben volt munkatársak. A szenvedés itt sem, ott sem vonható kétségbe, mint ahogyan az az em­beri tulajdonság sem, amely nem veti meg a pénzt. Kinek ne lett volna kára? Kinek ne kellene a kárpótlás?

- Nekem nem kell - mondja a 68 éves V. Z.-né, akinek már a dédapja is Magyarországon született. - Igaz, ma­gam nem jártam Németországban, csak a fővárosi Nagy­diófa utcában, ahol 2 hónapig voltam gettólakó. Szerin­tem a kárpótlás mindenkinek járna, aki szenvedett... Ez Magyarországon lehetetlen, mert nincsen miből. így az­tán igazságtalannak tűnik a kivételezés. Az egyik roko­nomat például azért vitték el, mert zsidó, a másikat, aki szintén zsidó, azért hurcolták a Hortobágyra, mert ku-láknak minősítették. Utóbbi esetben még ma is csak megvetésre lehet számítani, nem pedig kárpótlásra. A Don-kanyarba sem maguktól mentek a magyar katonák meghalni vagy megfagyni. Az ő gyerekeik is joggal kaphatnának elégtételt - áll meg egy pillanatra. - Azok per­sze soha ne kapjanak, akik önszántukból végeztek nép­írást...

Megirigyelve V. Z.-né tárgyilagosságát, nagy kérdés, va­jon hány magyarnak járna kárpótlás, ha tételezzük fel, Erdélyben, Szerbiában, Ukrajnában vagy Szlovákiában némely ügyvédi csoport bírósági perekkel bizonyítaná be, hány embernek kellett csak azért meghalnia, mert magyar volt, Magyarország csonkítását követően, majd 1945 vagy 1956 után hány ezer magyart dolgoztattak, kí­noztak és öltek meg románok, oroszok vagy szerbek. Ez is holokauszt volt, akárcsak az ukránoké, az albánoké vagy a csecseneké. A holokauszt tehát nem lehet egye­düli márkajelzés, netán védjegy. Hányan tudnának szer­te a világon más földrajzi adatokkal hasonló kérdőívet kitölteni, mint a most következő?

,,1944. május 18-án lakásunkból nagyapámmal, édes­anyámmal és testvérhúgommal együtt a szolnoki gettó­ba hurcoltak. A gettó zsidó vezetőjének a családneve Schenker volt. 1944. június 28-án vagoníroztak bennün­ket és 1944. július l-jén érkeztünk Auschwitzba. Ott nagyapámat és édesanyámat a gázkamrák felé irányítot­ták, én húgommal együtt az 5/a számú barakkba kerül­tem. A Blochalteste egy Rena nevű lengyel nő volt.

1944. augusztus 20-án húgommal együtt a Németor­szág nyugati határához közeli Allendorfba vittek. Ott először egy Falkenhan nevű cégnél tereprendezési mun­kákat kellett végezni. Októberben a Dynamit Nobel AG. Bombatöltő gyárába (Bonbenfüllstelle) kerültünk, ahol bombákat és légi aknákat kellett töltenünk. Parancsnok: (Hauptscharführer) Adolf Wutka, Breslaunból, parancsnokhelyettes (Unterscharführer) Erns Schulte, Bres-lauból vagy Weinmarkból. A gyárigazgató, aki időnként ellenőrizni jött: dr. Enderlein"

Az összeíró iroda alkalmazottja szerint nehezen indult be a munka, mert sok jelentkező eleve gyanúsnak tartot­ta a működés feltételeit. Ezt levelekben is megfogalmaz­ták, és eljuttatták például Frankfurtba, kifogásolva az időhúzást és a semmittevést. Brozik úr ezért tavaly Ungár Péter urat javasolta a budapesti iroda vezetésével megbízni, amely egy kétszobás, 60 négyzetméteres lakás is lehet, Fel kell kutatni a jogosult túlélőket újsághirde­téssel és más módon, majd meg kell szervezni a kifize­tést - hangzott a sürgetés. Jahoda úr viszont azt kifogá­solta, hogy a költségtervezetben az egyik zsidó szervezet bérleti díjként pénzt kér egy másik zsidó szervezettől, nevezetesen a Szochnutról van szó. Megengedhetetlen, hogy a túlélőknek járó pénzből egy zsidó szervezetet tá­mogassanak anyagilag -- szögezte le Jahoda úr. Ezzel Feldmayer és Zoltai urak is mélységesen egyetértettek, jelezve, hogy a helyzeten változtatnak. Egyikük tavaly azt is megkérdezte Brozik úrtól, hogy a ,,munkaszolgá­lat, gettó, és deportálás hónapjai összeadhatók-e". Brozik úr azt válaszolta: ,,Egy hónap koncentrációs tá­bor egyenlő három hónap gettóval, bujkálással. így összeadhatók."

Hiába, számolni, kínokat összeadni, időpontokat egyeztetni nem kerül semmibe, azaz fáradságba kerül, de hátha megéri. Ezen az alapon az adatlapok kitöltése, a jelentkezők emlékei, és életkora nagyvonalúan kerül a papírosra. Informátorom szerint Ausztráliából, Kanadá­ból, Brazíliából, Izraelből és más országokból is elég so­kan jönnek haza és jelentkeznek be itthon élő rokonaik­hoz vagy barátaikhoz. Esetenként ezekben az ügyletekben is segítik őket az irodák és a zsidó szervezetek. Előfordult olyan adatközlés is, amely élő személyekre már nem vonatkozhatott. Ezt a frankfurti iroda úgy pró­bálja ellensúlyozni, hogy amennyiben az életjáradékban részesüknek értesítést küld, kéri a személyes bankszám­lájának a számát, ahová utalhassák a pénzt. Aki nem küld számot, az nem létezik, ez a szűrő. Eddig 2600 ma­gyar zsidó számíthat 250 márkára. Egyik vezetőjük vi­szont azt nyilatkozta a Magyar Hírlapban, hogy 19 ezer túlélő van Magyarországon.

- A világot uralja a Bronfman, a Zinger, a Lauder, a Jahoda és az 1945-től Magyarországról kikerültek, pél­dául Soros György, Keller László és mások - mondja V. Z.-né fia, aki igazi, de kis zsidónak vallja magát. - A kár­pótlás elsősorban a szervezeteknek jön jól, hiszen hatal­mas pénzek folynak át rajtuk. Kellett már nekik ez, hi­szen nincsen elegendő dollárjuk, mert amit eddig kihar­coltak, azt már elköltötték. Magam azt hallottam, hogy most rászállnak a magyar és még élő volt csendőrökre, rendőrökre és igazságügyi dolgozókra, akiknek felajánl­ják, hogy fizessenek. Ellenkező esetben kikezdik, lejá­ratják őket meg a családjukat... A cél mindig ugyanaz, megélni a holokausztból és nem rosszul. Ehhez a kis zsi­dónak vajmi kevés köze van.

V. Z. véleménye után már jobban értelmezhető a Ma­gyar Zsidó Örökség Közalapítvány 1997. évi létrehozása is. A dátum azért fontos, mert akkor volt hátaimon az MSZP és az SZDSZ, hiszen az alapítványt a. Magyar Köz­társaság kormánya hozta létre határozatlan időre. Legfontosabb célja, idézem:

,,A részére átruházandó javak­ból, azok hozadékaiból megteremtse annak lehetőségét, hogy azok a személyek, akik zsidó származásuk miatt fa­ji, vallási vagy más fasiszta szellemű zaklató rendsza­bályok elszenvedői voltak, és utódaik, ha Magyarorszá­gon élnek (életvitelszerűen Magyarországon tartózkod­nak), továbbá e személyek közösségei, ha Magyarorszá­gon bejegyzett székhelyük van és Magyarországon működnek, újjászervezhessék vallási, kulturális, oktatá­si rendszerüket, erősíthessék zsidó identitásukat és a személyek szociális helyzetüket javíthassák."



A kuratórium vezetője Lauder úr, társelnöke Bakos La­jos és a volt egészségügyi államtitkár, dr. Hutás Imre. Tagjai között van az MSZP-s Donáth László evangélikus lelkész és például Szabó Zoltán, aki Horn alatt államtit­kár volt, majd pedig a VII. kerület polgármestere. A felü­gyelő-bizottság névsora egyértelműbbé teszi a dolgokat: elnöke az MSZP-s volt miniszter Suchman Tamás, tagja Albert Reichmann, Moshe Zanbar, jóllehet magyar köz­alapítványról van szó.

Az alapítvány vagyona viszont valóban Magyarorszá­gon van: a Szentháromság téren 657 négyzetméteres in­gatlan 207 millióért, az Orgona utcában 1081 négyzetmé­ter 60 millióért, a Pasaréti úton 1106 négyzetméter 42 millióért, a Tilköry utcában 821 négyzetméter 300 milli­óért (most az Ombudsman Hivatal bérli), a Bajza utcá­ban 1216 négyzetméter 108 millióért (az albán nagykö­vetség bérli), a Mária utcában 195 millióért (a Vám- és Pénzügyőrség bérli) és Badacsonytomajon 29 884 négy­zetméter 360 millióért (ez volt a munkásőr-üdülő, és itt vendégeskedett többek között Carlos úr is). Ha összead­juk, akkor 2 év alatt 1272 millió forint csak az ingatlan-tulajdon. Ehhez jön még néhány festmény, összesen 12,4 milliós értékben. A végösszeg: 1,3 milliárd forint.

Ha visszaemlékszik a kedves olvasó, írásom közepén a (68 esztendős V. Z.-né, aki nem követel kárpótlást a zsi­dósága miatt, azt mondta: mindenkinek járna, aki szen­vedett, nemcsak a zsidóságnak. Mivel erre nincsen pénz és elegendő kitartás, ezért kivitelezésnek és igazságta­lanságnak tűnik, ami velünk történik.

Mit lehet ehhez hozzátenni? Nemcsak annak tűnik, az is.

(Az fenti cikk, külföldi lapok írá­sainak a felhasználásával 1999 de­cemberében jelent meg a, Magyar Fórumban.)

Franka Tibor



(Részletek Franka Tibor: Szájkosár című könyvéből)

A könyv megrendelhető: Bozzay Józsefnél a jozsefbozzay@gmail.com Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. címen.

(magyarsors.hu)

Az írás jogvédelem alatt áll, csak 2-3 bekezdés másolható, a teljes írás megtekintéséhez szigorúan meg kell adni a forrás elérhetőségét!

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2540:mi lliardok-a-multbol&catid=48:franka-rovat&Itemid=112
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: életvitelszerűen, tárgyilagosságát, munkaszolgálatra, badacsonytomajon, földgázvezetéken, unterscharführer, bonbenfüllstelle, unokatestvéréhez, fehéroroszország, megengedhetetlen, munkaszolgálatos, bejelentőlapokon, felhasználásával, hauptscharführer, visszautasítanak, igazságtalannak, megtekintéséhez, magyarországról, újsághirdetések, visszaemlékszik, hátráltathatják, következőképpen, magyarországnak, visszamenőleges, tevékenységéről, testvérhúgommal, magyarországon, németországban, visszaszerezni, megtekinthesse, tereprendezési, emlékeztetőből, csehszlovákián, megtekintéshez, vendégeskedett, kényszermunkát, második világháború, túlélő munkások, cégek többsége, akkoriban zsidó, írás jogvédelem, teljes írás, forrás elérhetőségét, világon 1500-2000, részükről elegendőnek, három legnagyobb, zsidó szervezetekkel, holocaust áldozatainak, nyomás tehát, csoportja beperelte, összes né­met, különböző vegyi, Magyar Sors Online, Volks­wagen Rt, Ábrahám Cooper, Si­mon Wiesenthal Zsidójogi Szervezet, Bakos Lajos, Feldmayer Pé­ter, Hutás Imre, Zoltai Gusztáv Budapestről, Frank­furtból Brozik, Feldmayer Péter, Text Pál, Nobel AG, Iván Angelemnek, Vezetőnket Hidegkúti Nándornak, Onnan Németországba, Innen Németországba, Megirigyelve, Dynamit Nobel AG, Adolf Wutka, Erns Schulte, Ungár Péter, Ezzel Feldmayer, Magyar Hírlapban, Soros György, Keller László, Ma­gyar Zsidó Örökség Közalapítvány, Magyar Köz­társaság, Bakos La­jos, MSZP-s Donáth László, Szabó Zoltán, Suchman Tamás, Albert Reichmann, Moshe Zanbar, Ombudsman Hivatal, Magyar Fórumban, Franka Tibor, Részletek Franka Tibor, Bozzay Józsefnél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Erdőn  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Próbálj meg ...  Kaffka_Margit  képre írva  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Éretlen vers  Akarat  Fehér virág  képre írva  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy hatékony szolga  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Lóhere  Reggel van  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Png telefon  Adakozás  Hiányzik  Tavaszi kép  Az igazi szeretetért rendszeri...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png csokor  Jó éjszakát  Neked tudnod kell  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Boldog születésnapot a ma ünne...  képre írva  Erdőn  Facebookon kaptam  Png nő  Png csokor  Png nő  képre írva  képre írva  Egy lelki imádság  Kövesd a cowboyt!  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png lepke  Egy lelki imádság 
Bejegyzés Címkék
második világháború, túlélő munkások, cégek többsége, akkoriban zsidó, írás jogvédelem, teljes írás, forrás elérhetőségét, világon 1500-2000, részükről elegendőnek, három legnagyobb, zsidó szervezetekkel, holocaust áldozatainak, nyomás tehát, csoportja beperelte, összes né­met, különböző vegyi, jogi felelősség, svájci bankok, zsidó munkaügyhöz, cégek pénzalapot, érintettek többen, politikusok nagy, zsidó perekre, előzményekhez Magyarországnak, megbe­szélés résztvevői, emlékeztető szerint, német kormánnyal, zsidók kárpótlásáról, szocialista országokban, 1989-es esztendő, kommunizmusnak vége, pénzbeni kárpótlásra, magyar-osztrák határ, koncentrációs táborok, német kormány, lerombolt faluért, fentiekkel kapcsolatban, következőképpen összegezte, hitközségek álláspontját, németek által, stratégiai célok, német kormányt, magyar bábkormány, magyar zsidóság, ma­gyar túlélők, jelentős egyszeri, téma ismerője, túlélők pedig, átlagosnál nagyobb, tábori elhelyezés, kényszermunka visszamenőleges, németek fizetnek, idegen nyelvre, helyiségre utaló, helyes mondandót, beadványokat stilizálni, újabb jelentkezőket, valódi jogosultak, igénylők zöme, megszállás után, kór­házba kerültem, sárga csillagot, vagonban Auschwitzba, lágert kiürítették, első amerikai, csendőrség vitt, hónappal később, szüleimmel érkeztem, lágerparancsnokot Iván, szüleim meghaltak, fiútestvérem szintén, egységem Csillaghegyről, anyám unokatestvéréhez, koncentrációs tábort, bejelentőlapokon bizonyítékként, partizánszövetség vagy, antifasiszták szövetségének, tanúk közül, nyugdíjas éve­it, tanúk egyik, másik esetben, fővárosi Nagy­diófa, kárpótlás mindenkinek, egyik roko­nomat, magyar katonák, albánoké vagy, holokauszt tehát, most következő, szolnoki gettó­ba, gettó zsidó, családneve Schenker, gázkamrák felé, számú barakkba, összeíró iroda, működés feltételeit, budapesti iroda, jogosult túlélőket, egyik zsidó, másik zsidó, túlélőknek járó, zsidó szervezetet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.